Baobab yağı faydaları nelerdir, Fiyatı, Kullanımı, Kullananlar

Temmuz 4, 2018 Bitki Yağları

 

Baobab yağı ülkemizde adı pek duyulmayan bir yağ çeşididir. Özellikle son yıllarda ülkemizde kullanılmaya başlayan bu yağ oldukça değerli ve faydalı bir ürün durumundadır. Bu yağ adını Baobab ağacının yine kendi adını alan Baobab meyvesinin işlenmesinden almaktadır. Afrika ve Asya’da bulunan tropikal yerlerde yetişen bu ağaç bazı yerlerde 30 metre yüksekliğe kadar ulaşabilmektedir. Bu ağaç türünün oldukça fazla çeşidinin bulunmasından dolayı günümüzde farklı özelliklere sahip Baobab yağı çeşitleri bulunmaktadır. Bu yağın içeriğinde bol miktarda A,C,D ve E vitamini bulunmaktadır. Baobab yağı, içeriğinde bulunan bolca vitamin dışında aynı zamanda aminoasitler, betakaroten ve tartarik asit yönünden de oldukça zengin yapısı ile tanınmaktadır. Bu yağ sahip olduğu içeriklerle cildin en önemli yardımcısı konumundadır. Özellikle bu yağın üretiminin oldukça zahmetli ve uzun bir süreç sonucu fiyat anlamında diğer yağlara göre bir miktar pahalı durumdadır.

Baobab Yağının Fiyatı

Baobab yağı ülkemizde yeni yeni popüler olmayan başlayan sağladığı yardımı etkileri sebebiyle oldukça talep gören bir üründür. Geniş bir alanda faydasının olması ve bu ağ çeşidini elde ederken oldukça uzun ve zahmetli bir süreç sonunda elde edilmesinden dolayı diğer yağ türlerine göre bir miktar daha pahalı durumdadır. Baobab yağı fiyatı biraz pahalı olduğu için genelde 30 ml şişelerde satılmaktadır. Ülkemiz bu 30 ml şişelerin fiyatı ile 40 ile 50 TL arasında değişmektedir.

Genelde en uygun fiyat güvenilir ve kaliteli internet sitelerinden yapılan alışverişlerde tüketicilerin karşısına çıkmaktadır. Ürün kaliteli ve orijinal bir şekilde alındığında kendisine ödenen paranın hakkını sonuna kadar vermektedir. Tüketiciler bu sebeple orijinal ürün konusunda son derece temkinli olmalıdırlar. Yoksa sahte ürünler orijinallerinin sağladığı etkilerin hiçbirini sağlayamayacaktır.

Baobab Yağının Faydaları

Baobab yağı ülkemizde son yıllarda kullanılan bir yağ olmasına rağmen sağladığı faydalar ve sağlıklı yapısı ile oldukça ilgi görmektedir. Bu ilginin temelinde bu yağın sağladığı yardımcı nitelikteki faydalar gelmektedir. Baobab yağının faydaları ise şu şekildedir;

  • Baobab yağı kuru ciltleri nemlendirmede oldukça etkilidir. Bu anlamda birçok kozmetik ürünün ana maddesi olarak kullanılmaktadır. Maliyetli bir yağ olduğu için bu yağın kullanıldığı kozmetik ve bakım ürünleri de fiyat anlamında daha fazla maliyetli olmaktadır.
  • Güneşin olumsuz etkisinden dolayı ciltlerde oluşan yanıkların acısını kısa sürede dindirmeye yardımcı olurken aynı zamanda yanıkların izlerinin kısa sürede geçmesinde yardımcı olmaktadır. Ve kullanımdan sonra ciltte herhangi bir iz kalmamaktadır.
  • Cildin daha esnek bir yapıda olmasına yardımcı olmaktadır. Bu sayede ciltte görülen yaşlanmadan oluşan durumların çok daha geç ve etkisinin daha az olmasına yardımcı olmaktadır.
  • Baobab yağı cilt için uzun süreli ve etkili bir nemlendirme sağlamaktadır. Düzenli kullanımında daha canlı ve ışıltılı görünüme sahip bir cilde sahip olunmaktadır.
  • Güçlü antioksidan özelliğinden dolayı sivilce ve yaralardan kalan izleri yok yardımcı olmaktadır. Burada önemli olan düzenli ve doğru kullanımdır. Bu yağ ince bir tabaka şeklinde sürüldüğünde oldukça etkilidir.
  • Egzama ve sedef gibi birçok cilt sorununun da daha kolay bir şekilde sağlığa kavuşulmasında yardımcı olmaktadır. Burada hekim kontrolünde kullanım son derece önemlidir.
  • Saç sağlığı üzerinde de önemli bir yere sahip olan baobab yağı, saç derisinin beslenmesini sağlayarak saçların daha kuvvetli olmasına yardımcı olmaktadır.
  • Saç derisinde görülen cilt problemlerini giderilmesine yardımcı olurken saç köklerinin daha sağlıklı olmasına yardımcı olurken daha hızlı uzamasını sağlamaktadır.
  • Saç derisinde görülen pul pul dökülme sorunun bu yağın düzenli kullanımı ile çok büyük oranda ortadan kalkmaktadır.
  • Bu yağ sahip olduğu etkili içerikler neticesinde birçok krem ve losyonda tercih edilmektedir.

Baobab yağı son derece faydalı bir yağ olmasına rağmen unutulmamalıdır ki asla tedavi amacı ile kullanılmamalıdır. Esas kullanım amacı uzmanların önerisi ve izni ile tedaviye yardımcı nitelikte kullanımıdır. Herkesin cilt ve saç tipi farklı olduğu için bu ürün herkeste aynı etkiyi göstermeyeceğinden dolayı hekim onayı ile kullanmak en doğru davranış biçimi durumundadır.

Baobab Yağının Kullanımı

Bu ürün ekonomik olarak oldukça değerli olduğundan dolayı kesinlikle satın alırken orijinal ürünler olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü ülkemizde bu yağın popüler olması ile birlikte sahte ürünler piyasaya sürülmüştür. Bu sebeple değerinin aşağısında satılan ürünlere kesinlikle itimat edilmemelidir. Özellikle güvenilir ve köklü yerlerde alınması bu anlamda oldukça önemlidir. Baobab yağı kullanımı ise şu şekildedir;

Bu ürünün kullanımı hangi amaç ile kullanıldığına göre farklılıklar göstermektedir. El nemlendiricisi olarak kullanmak için yapmanız gereken 1 tatlı kaşığı shea butter ve 1 tatlı kaşığı kakao yağını karıştırıp içine yarım çay kaşığı kadar baobab yağı eklemek ve güzelce karıştırmak olacaktır.

Saç kirpik ve kaşların güçlendirilmesi amacıyla kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken 1 yemek kaşığı Hint yağının içine 1,5 çay kaşığı baobab yağı karıştırmak olacaktır. Saçlar için bu oranı 2 ya da 3 katına çıkarmak daha faydalı olacaktır. Etkisini arttırmak için Hindistan cevizi yağı ile birlikte kullanılması uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Baobab Yağı Kullanıcı Yorumları

Baobab yağı kullanıcı yorumları asçısından oldukça pozitif bir etki yaratan üründür. Dünyada ve son zamanlarda ülkemizde bu yağ sağladığı yardımcı faydalardan dolayı popüler bir hale gelmiştir. Kullanan kişilerin çok büyük bir çoğunluğu faydasını gördüğünü ve sağlıkları için herhangi bir yan etki yaşamadıklarını ifade etmektedirler. Bu ürünün bu denli beğenilmesinin en önemli sebebi olarak da kullanıcıların yorumları gösterilebilmektedir.

Baobab Yağının Zararları

Baobab yağı ülkemizde oldukça değerli durumdadır. Sahip olduğu içerikler ve doğal yapısı ile birçok cilt ve sağlık sorununa yardımcı olmaktadır. Ama bu ürünün sahip olduğu faydalar kadar bazı durumlarda ve bazı kişiler içinde zararlı olabilmektedir. Bu gibi durumlarda ürünün kullanılmasının derhal kesilmesi ve acil olarak hekime başvurulması gerekmektedir. Baobab yağının zararları ise şu şekildedir;

  • Hassas cilt yapısına sahip insanların hekimlerinden onay aldıktan sonra ve uzman gözleminde bu ürünü kullanması gerekmektedir. Çünkü bazı durumlarda ciltlerde olumsuz yan etkiler gösterebilmektedir.
  • Alerjik reaksiyonlar gösterebileceğinden dolayı ürünün kullanan kişilerde alerjik reaksiyon belirtileri görüldüğünde hızlı bir şekilde ürün kullanımı bırakılmalı ve hastaneye gidilmelidir.

Baobab yağı faydaları nelerdir, Fiyatı, Kullanımı, Kullananlar Kullanıcı Yorumları

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir