Kakao Yağı Faydaları

Mart 28, 2018 Bitki Yağları

Bu yazımızda sizlere kakao yağının faydaları ve ne işe yaradığıyla ilgili bilgi vereceğiz. Siz de bu ürünü kullanarak cilt bakımınızı yapabilir, leziz çikolataların orijinal lezzetini yakalayabilirsiniz.

Kakao Yağı Hakkında

Çekirdekli bir ağaçta yetişen kakao, çikolatanın hammaddelerinden biridir. Kakao yağı, katı haldedir ve eriterek kullanılır. Saf kakao yağı günümüzde hızlı olarak bronzlaşmak için kullanılır.

Tanrıların gıdası olan kakao, ilk olarak tarımda Mayalar tarafından kullanıldı. Günümüzde 110 gramlık çikolata, 100 adet kakao çekirdeğinden oluşur. Geçmişte para birimi olarak kullanılan kakao çekirdekleri, Mayalardan sonra değerini yitirdi. Kristof Kolomb keşifleri sonrası yeniden ortaya çıkan Kakao Avrupa’ya ulaştı ve efsanevi lezzetler burada üretilmeye başladı.

İspanya’da içecek olarak kullanılmaya başlayan kakao, Avrupa yolculuğunda tarçın, şeker kamışı gibi ürünlerle karıştırılarak çikolata oluyor. Kakao ağacında bir sabırla yetişen kakao çekirdekleri, farklı boyut ve renklerde ortaya çıkıyor.

Bin bir emekle toplanan kakaolar kurutuluyor. Kalitesinin artması için kavuruluyor ve çikolata hammaddesi olarak kullanılması için katılaştırılıp sıvılaşıyor. Bu aşamalar bazen günler sürebiliyor ve kakao tozu, kakao yağı ve kakao likörü bu aşamalarda ortaya çıkıyor.

Cocoa Butter

Soluk sarı renginde olan ve uluslararası alanda Cocoa Butter olarak bilinen kakao yağı, kakao çekirdeğinin kavrulmasıyla elde edilir. Uzun süre depolanabilen bu yağ, yumuşatıcı özelliği ve ekşime, acıma karşıtı olan dokusu nedeniyle çok kaliteli bir yağdır.

30-32 derecede yumuşama özelliği gösteren kakao yağı, katı halde ağız içinde kolayca erir. Kakao yağının erime sıcaklığı 34-38 derece arasındadır. Bu yüzden bronzlaşmak için sıcak bir havada kakao yağını plaja getirirseniz, bu sıcaklıkta eridiğini görürsünüz.

Oleik asit, stearik asit, palmitik asit, linolelik asit gibi bileşenler bulunan yağda, yüksek oranda antioksidan vardır. Kakao yağını cildiniz için günde 2 kez kullanırsanız sağlıklı bir cilde, çatlaksız bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Kakao Yağı Ne İşe Yarar?

Kakao çikolata üretiminin temel malzemelerinden biridir. Ancak insanlar kakao yağını güzelleşmek için kullanmaktadır. Çeşitli içeceklerin üretildiği kakao tozu, kakao yağı ve likörler pastacılık sektörünün vazgeçilmezleri arasındadır.

Peki kakao yağı ne işe yarar ve sadece bronzlaşmak için mi kullanılır? İşte bu sorunun cevabı çok çeşitlidir. Çünkü bazı kişiler bu yağı kullanarak gıda ya da kozmetik sektöründe farklı ihtiyaçları karşılamak için hizmet vermektedir. Kakao yağı uçucu yağların seyreltilmesinde kullanılır. Fransa’da yapılan bir araştırmada kakao yağının, bacakların sıkılaşmasına da yardımcı olmaktadır.

Kakao yağının yararları şu şekilde bilinmektedir;

  • Hızlı ve güneşin etkilerinden arınmış biçimde bronzlaşmayı sağlar,
  • Hamilelik öncesi vücuttaki çatlakları önler,
  • Dudakların çatlamasını önler,
  • Uykuya dalmayı kolaylaştırır,
  • Böbrek hastalıklarına iyi gelir,
  • İdrar söktürür,
  • Basura iyi gelir,
  • Göğüs ucu çatlamalarına iyi gelir,
  • Kalbi güçlendirir.

Genelde çikolata yapımında ve bronzlaşmak için tercih edilen kakao yağı, iyi bir vücut bakım ürünüdür.

Kakao Yağı Fiyatı

Kakao yağı ülkemizde kolayca bulunan bir üründür. Fiyat olarak kilo hesabıyla satılmaktadır. Katı haldeki kakao yağı ve sıvı kakao yağı şeklinde satılabilir. Kakao yağı kullanımı konusunda birçok kişi kafasına takılan fiyat bilgisini alabilmek için büyük aktarlara danışabilir.

Kakao Yağı Kullanımı

Kakao yağı hem gıda hem de kozmetik sektöründe tercih edilmektedir. Kakao yağını kullanan birçok kişi, katı bir yağ olan yağı eriterek kullanmak zorundadır.

Şişede satılan kakao yağları orijinal değildir ve saf olmaz. Saf olan kakao yağı, sarı renkli ve katı kıvamdadır. Kakao yağı yoğun bir nemlendirici görevi görerek cildin çatlaklarının giderilmesinde, selülitin azaltılmasında yardımcı olmaktadır. İnsanlar kakao yağı kullanarak, bronzlaşabilir.

Gıda sektöründe ise kakao yağı çikolata yapımında kullanılır. Çikolata yağının hangi durumda nasıl kullanıldığını merak edenler için aşağıdaki listeyi hazırladık. Siz de saf olarak aldığınız kakao yağını eriterek farklı formüller yapabilirsiniz. Daha sonra vücudunuza masaj

Vücut İçin Kakao Yağı Kullanımı

Vücut için kullanımda kakao yağını bronzlaşmak ve genel bakım için tercih edebilirsiniz. Hamilelik çatlakları konusunda kullanmak için aşağıdaki formülü her gün kullanabilirsiniz.

  • 100 gram kakao yağı, 30 ml jojoba yağı, 30 ml badem yağı, 10 ml E vitamini. Kakaoyu benmari usulü eriterek içine diğer yağları katın. Ilıdığında ise e vitaminini ekleyerek karışımın donmasını bekleyin.

Bronzlaşmak için de kakao yağının kullanıldığı bilinmektedir. Saf havuç yağı bulursanız bununla birlikte karıştırarak, bulamazsanız sadece kakao yağını vücudunuza sürerek kullanabilirsiniz.

Nemlendirici olarak kullanmak isterseniz, 100 gram kakao yağı ve 100 ml hindistan cevizi yağını karıştırarak kullanabilirsiniz.

Bir miktar kakao yağını eriterek yumuşamaya başlayınca dudaklarınıza sürebilirsiniz. Kakao yağıyla bronzlaşmak için yağı direkt vücudunuza sürebilirsiniz.

Çikolata Yapmak İçin Kakao Yağı Kullanımı

Çikolata üretiminde kullanılan kakao yağı, çikolatanın ağızda dağılmasını ve lezzetli olmasını sağlar. Bunun için süt tozu ve kakao ham maddesi kullanılarak kakaoya farklı yemişler eklenebilmektedir. Gerçek çikolata, hakiki kakao yağından üretilir. Bu da ağızda dağılan ve lezzetli bir çikolatanın ortaya çıkmasını sağlar.

Evde Çikolata Yapmak İçin;

  • 100 gram kakao yağı,
  • 100 gram şeker,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • Arzu edilirse süt tozu kullanılarak çikolata yumuşatılabilir.

Kakao yağını benmari usulü eriterek karıştırarak erimesini bekleyin. Tamamen eriyince içine şeker atın. Karıştırmaya devam ederken kakao tozunu azar azar ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışınca çikolata kalıbına dökerek donmasını bekleyin.

Çikolatanız donduğunuzda ağızda dağılacak ve gerçek çikolata lezzetini hissetmiş olacaksınız. Doğal ve organik çikolata istediğini yemişleri ekleyerek farklı lezzetler oluşturabilirsiniz.

Kakao Yağı ve Çatlaklar

Kakao yağı birçok kadının kabusu olan çatlaklar ve selülitler üzerinde de etkisi olan bir doğal üründür. Çeşitli yağlarla birlikte karıştırılarak kullanılan kakao yağı, başta çatlaklar olmak üzere selülit ve kuruluk nedeniyle diriliğini kaybeden cilt için kullanılabilir.

100 gram kakao yağını 30’ar ml’lik jojoba ve macadamia yağı ile karıştırdığınızda bu karışımı günde 2 kere vücudunuza sürdüğünüzde zamanla cildinizdeki çatlakların ve selülitlerin azalması, cildin daha diri ve pürüzsüz görünmesi mümkün olacaktır. Doğal ürünlerle cilt bakımını tercih edenler için kakao yağıyla çatlak ve selülit tedavisi, etkisi bir dizi bilimsel çalışmada kanıtlanmış bir uygulamadır.

Cilt sorunlarının giderilmesi için ihtiyacınız olan cilt bakımını kolayca sağlayabileceğiniz bu yağın orijinalını bulup her zaman evinizde bulundurmak işinize yarayacak bir kozmetik deposu yaratmanızı sağlayacaktır.

Kakao Yağı Faydaları Kullanıcı Yorumları

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir