Sandal Ağacı Yağı Faydaları

Şubat 1, 2018 Bitki Yağları

 

Sandalgiller familyasından gelen sandal ağacı, Hindistan’ın dağlık bölgesinde yetişmekte olan küçük boylu bir ağaçtır. Siyah renge sahip olan meyveleri kiraza benzemektedir ve o büyüklüğe sahiptir. Değişik bir kokuya sahip olan ağacın odun kısmının ise sarıya yakın bir rengi vardır. Bu ağaçtan elde edilen esans pek çok alanda kullanılmaktadır. Genel kullanım alanlarına bakıldığında alternatif tıp, kozmetik ve ilaç sanayi bunlar arasında yer almaktadır.

Yüz yıl boyunca yaşama özelliğine sahip sandal ağacı yaklaşık üç yıl içinde meyve vermeye başlamaktadır. Bu ağaç aynı zamanda kaliteli ve sağlam bir yapıya sahiptir. Kozmetik alanda genellikle sabun, parfüm ve cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır.

Sandal Ağacı Yağı

Sandal ağacı yağı pek çok derde deva olmaktadır. Sandal ağacından bu mucizevî yağın çıkartılabilmesi için ağacın otuz yaşına gelmesi gerekmektedir. Bu yağı elde etmek için ağacın kök ve gövde kısımları kullanılmaktadır. Çıkarılan yağ özellikle cilt için son derece faydalı olmaktadır. Bu faydanın elde edilebilmesi için cilde kullanılmadan önce su ile seyreltilmelidir. Bir damla sandal ağacı yağına on damla su denk gelecek şekilde kullanılmaktadır.

Kullanımında aşırıya kaçılmadığı takdirde sandal ağacı yağı vücudun çeşitli bölgelerine pek çok açıdan fayda sağlamaktadır. Bu faydanın elde edilebilmesi için önerilen miktarda ve şekilde kullanılmasına özen gösterilmelidir. Her bitkide olduğu gibi sandal ağacı yağı için de kullanıma dikkat edilmelidir.

Sandal Ağacı Yağı Zihinsel Rahatlama Sağlar

Günlük yaşamda insan zihni çeşitli etkenlerden dolayı yorgun düşmekte ve bulanıklık yaşamaktadır. Bunun giderilmesi ve dinginliğin sağlanması için bitkisel olarak kullanılan özlerin başında sandal ağacı yağı gelmektedir. Bu yağ kendine özgü kokusu ile zihinde rahatlama sağlamaktadır. Bu amaçla koku ya da tütsü şeklinde kullanılmaktadır.

Zihinsel rahatlama özelliği nedeniyle sandal ağacı yağ meditasyon yapılırken önerilmektedir. Bu yağa yönelik olarak 2006 yılında yapılan çalışmaya göre sandal ağacı yağı beyinde bulunan bazı noktaları harekete geçirmekte, kullanan kişilerin zihin berraklığı neticesinde daha bilinçli davrandıkları gözlemlenmektedir. Bu yağ zihinde berraklık sağlamaktadır. Bundan dolayı dikkat ve sakinlik isteyen bir iş yapılacağı zaman sandal ağacı yağı kullanılması tavsiye edilmektedir.

Sakinlik İçin Sandal Ağacı Yağı

Yoğun iş temposundan ya da buna benzer nedenlerden dolayı yorulan ve sakinlik arayan kişiler için sandal ağacı yağı eşsiz bir nimettir. Yapılan araştırmalara göre sandal ağacı yağı koklayan kişilerde rahatlama yaşandığı ortaya çıkarılmıştır. Bunun yanı sıra cilt bu yağ ile ovulduğu takdirde de rahatlama yaşanmaktadır. Lavanta gibi uyuşukluğa yol açmayan sandal ağacı yağı rahatlama ve sakinlik isteyenler için oldukça idealdir. Kullanıldığı süre boyunca bu yağ sakin kalınmasına yardımcı olmaktadır. Ancak kullanımda aşırıya kaçılmaması tavsiye edilmektedir.

Sandal Ağacı Yağı Hafıza Güçlendirici

Pek çok insan daha güçlü hafızaya sahip olmak istemekte ve bunun için çeşitli yöntemler denemektedir. Bunlar içerisinde en etkili yöntem genellikle bitkisel içerikli olanlar olmaktadır. Özellikle sandal ağacı yağının hafıza arttırıcı etkisinin bulunduğu belirtilmektedir.

Sandal ağacı yağı faydaları incelendiğinde bu faydalardan birinin beyni güçlendirme etkisi olduğu görülmektedir. Özellikle yoğun tempo ile stres altında çalışan kişiler unutkanlık sorunu ile sıklıkla karşılaşmaktadır. Bunun önüne geçmek, daha kolay hatırlamak için sandal ağacı yağı kullanımı tavsiye edilmektedir. Böylelikle zihin gelişimi ve hafızanın artması desteklenmiş olmaktadır.

Sarkmalara Karşı Sandal Ağacı Yağı

Günlük yaşam da pek çok insan kilo alıp verme ya da çeşitli nedenlerden dolayı sarkan derisinin tekrar sıkı hale gelmesini istemekte ve bunun için çeşitli yollar denemektedir. Bu konuda ortaya çıkarılan bitkisel yöntemler incelendiğinde en etkili bitkisel ürünlerden biri sandal ağacı yağıdır. Bu yağ belli bir ölçüye kadar sıkılaştırma etkisine sahiptir. Cilt yumuşak bir dokuya sahip olduğundan dolayı buralarda hareketlenme meydana getirmekte ve küçük çaplı kasılmalara yol açmaktadır. Bu amaçla pek çok tıraş ve cilt bakım ürününün içerisinde cildin sıkılaşmasını ve yatışmasını sağlamak amacıyla sandal ağacı yağı kullanılmaktadır. Aynı zamanda birçok cilt temizleme ürününün içerisinde de bu yağın kullanıldığı görülmektedir. Bu amaçla birincil bileşen olarak kullanılan yağ cilt için son derece faydalı ve yararlı etkilere sahiptir.

Balgam Çözmek İçin Sandal Ağacı Yağı

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte pek çok insan öksürük ve balgam şikâyeti ile karşı karşıya kalmakta ve buna çözüm olarak bitkisel yolları tercih etmektedir. Bu tür şikâyetlerin nedeni genellikle üst solunum yolunda yer alan bakteri ve virüsler ile alakalı olmaktadır. Bunlarla mücadele edebilmek için ise sandal ağacı yağı son derece faydalıdır. İstenilen etkinin elde edilebilmesi için temiz bir havluya birkaç damla sandal ağacı yağı damlatılarak bununla solunum yapılmalıdır. Bu sayede öksürüğün şiddeti azalmakta ve kısa süre içerisinde etkisini yitirdiği görülmektedir. Benzer etki balgam üzerinde de geçerli olmaktadır.

Sandal Ağacı Yağı İle Anti Aging

Sandal ağacı yağı yaşlanma karşıtı etkisini içerisinde bulunan antioksidanlardan almaktadır. Yaşın ilerlemesiyle birlikte serbest radikallerin meydana getirdiği zararlı etkiler neticesinde cilt üzerinde ortaya çıkan yaşlanma etkileri sandal ağacı yağı ile azaltılmaktadır. Bu etkiyi elde edebilmek için kokusu bulunmayan losyonun içerisine beş damla bu yağdan ilave edilmelidir. İstenilen etki için doğrudan yüze uygulanması gerekmektedir.

Sandal Ağacı Yağının Cilde Faydaları

Güneşten dolayı cilt üzerinde meydana gelen güneş lekeleri, koyu renkli halka ve cilt kuruluğu gibi sorunlar sandal ağacı yağı ile giderilmektedir. İçerisinde bulunan etken maddeler sayesinde bu yağ cildin nemlenmesini sağlamakta ve cildi beslemektedir. Bundan dolayı kuru cilde sahip olan kişilere sıklıkla önerilmektedir. Cilt üzerinde biriken ölü derilen temizlenmesine de yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda ciltte bulunan bakteri ve virüsleri de temizlemektedir. Bunların yanı sıra çatlamış ve yıpranmış olan ciltlerin onarılmasını da sağlamaktadır.

Sandal Ağacının Vücut İçin Faydaları

Sandal ağacı yağının sağlığa faydaları incelendiğinde doğal bir antibiyotik özelliği taşıdığı görülmektedir. Bel soğukluğu ve dizanteri hastalıklarının tedavisinde olumlu etki meydana getirmektedir. Doğal antiseptik özelliği sayesinde cildin temizlenmesini sağlamaktadır. Aşırı derecede terleme problemine karşı faydalı olmaktadır. Ciltte meydana gelen şişlik, yanık, kaşıntı, çürük gibi etkileri ortadan kaldırmaktadır. Aynı zamanda ülser tedavisinde sandal ağacı yağı tedavi edici etkiye sahiptir. Vücudun daha düzenli şekilde işlemesini sağlayarak sindirim ve solunum sistemlerini güçlü hale getirmektedir.

Sandal Ağacı Yağı Faydaları Kullanıcı Yorumları

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir